valerie-in-grenoble.reismee.nl

La premièr jour sur le service nèphro

Na een helse nacht van heel weinig te slapen en op te staan met keelpijn was het vandaag toch wel een vrij belangrijke dag. Ik ging eindelijk te weten komen waar ik de komende 4 weken stage moet lopen en hoe het in zijn werk gaat.

Ik werd goed ontvangen door de verpleegkundige die de nacht had want ik was een half uur te vroeg op mijn stage dienst. Ze heeft mij de kleedkamers getoond en nadien heeft ze me rondgeleid op de dienst zelf. Waar alles ongeveer staat.

Mijn eerste beeld was: wow veel verschillende ruimtes en nogal 'wanorde in de hal'. Om 7 uur kwamen de andere verpleegkundige toe , één voor één ware ze vriendelijk en nieuwsgierig. Toen begon 'le transmission'. Ik kon gelukkig redelijk wat volgen doordat de termen niet zo veel verschillen van het frans naar het Nederlands. Toch ging de overdracht heel erg vlot.

Nadien heb ik samen met een verpleegkundige de medicatie uitgedeeld en de glycemie afgenomen en de bloedafname heb ik verschillende keren kunnen uitoefenen. Heel ander materiaal dan bij ons in België voor bloed af te nemen.

Ze werken hier met heel ander materiaal dan bij ons inBelgië. Het materiaal is zodanig ontwikkeld dat er weinig kans is op prik accidenten, wat ik een pluspunt vind voor het ziekenhuis en voor het personeel zelf. Ze zijn hier ontzettend steriel bij al het uitvoeren van hun handelingen. Dit vind ik ook een pluspunt. Het is echt wennen om de technieken aan te passen die ik gewoon ben vanuit België. Ze werken hier ook met een electronisch patientendossier dat wel helemaal anders is dan in het UZ - Gent. Maar toch vind ik het heel erg overzichtelijk en na een tijdje was ik er helemaal mee weg. Ook de patienten zijn heel erg vriendelijk en nieuwsgierig van hoe het gaat inBelgiëen hoe lang ik nog moet studeren. Jawel, het zal een fijne stageperiode worden denk ik.

Maar algauw heb ik het compliment gekregen dat ik: s'est très vite adaptée à l'organisation du service. Dus ik ben hiermee dik tevreden.Deze week heb ik nog 5 weken de vroege, ik hoop dat ik beter kan slapen dan gisteren nacht.

Au revoir .